Hundelyst er et lite kompetansesenter som drives av meg, Hundetrener Theo-Alyxander. Vi holder til i Tromsø og tilbyr en rekke kurs og veiledning basert på positive treningsmetoder. Vårt fokus er hund i hverdagen, derfor legger vi mye vekt på at hunden skal fungere og trives i hverdagen, sammen med deg som eier. Vi sørger for å alltids tilrettelegge kurs og treninger til hver enkelt deltager, slik at du får den oppfølgingen og hjelper du har behov for!

Vi baserer vår treningsfilosofi på positive metoder, også kjent som belønningsbasert trening. Vårt fokus er å bygge en god relasjon sammen med hunden, der trening er morsomt og givende for både hund og eier.

I positiv trening legger vi vekt på det som er positivt, fremfor det som er negativt. Dersom vi opplever utfordringer i treningen eller ellers i hverdagen, snur vi utfordringene til positive tilnærminger. Vi vil alle oppleve utfordringer i hundeholdet, men vi kan velge hvordan vi ønsker å håndtere disse. Her velger vi å finne effektive metoder for å trene på utfordringene, fremfor å bruke aversiver mot uønsket adferd.

Positiv hundetrening baserer seg på å finne gode og langvarige løsninger, som ikke setter relasjonen mellom hund og eier på spill. Alle hunder kan trenes positivt, vi som eiere må bare lære hvordan vi gjør det!


Hundetrener Theo-Alyxander

Det er jeg, Hundetrener Theo-Alyxander som står bak Hundelyst. Jeg startet Hundelyst med et ønske om å fremme positive treningsmetoder, med fokus på relasjon mellom hund og mennesket. Som min egen sjef kan jeg tilpasse kurs, private treningstimer og øvrige aktiviteter akkurat slik jeg føler det er best for kunden. Derfor valgte jeg å starte eget foretak, og heller samarbeide tett med andre hundetrenere rundt om i landet!

Jeg ser på alle belønningsbaserte hundetrenere som mine kollegaer,
– og jeg kunne ikke vært foruten disse!

Selv har jeg alltids vært lidenskapelig interessert i hund, og har hele livet drømt om en jobb innenfor dyr. Jeg fant til slutt min plass innenfor trening og adferd på hund, en jobb jeg virkelig elsker. I dag er jeg utdannet som hundeinstruktør, i tillegg til å ha fullført to års offentlig skolegang med hundefag. Videre planlegger jeg utdannelse som styrkeinstruktør på hund, og på lang sikt spesialisere meg innenfor adferd og adferdsproblematikk.


Våre verdier

Vi i Hundelyst har tre kjerneverdier: tillit, relasjon og samarbeid!

Våre verdier er svært viktige for oss, disse legger grunnlaget for hvordan vi trener hund, møter kunder, og samhandler med andre kollegaer. I hundetrening legger vi mye vekt på tillit, relasjon og samarbeid, men vi føler de samme prinsippene er like viktige for hvordan vi ønsker å fremstå som en bedrift.

Vi ønsker å gi tillit til våre kunder og kollegaer, bygge gode relasjoner, og øke samarbeidet rundt hund og trening!


Hundelyst er markedsnavnet til enkeltpersonsforetaket registrert som «Hundetrener Theo-Alyxander F. Riise». Dette betyr at en del juridiske dokumenter vil stå under det registrerte navnet, dette kan blandt annet inkludere fakturaer, sertifiseringer og ligende. I praksis betyr ikke dette noe for deg som kunde hos oss!

Enkeltpersonsforetaket ble formelt sett registert i 2020.
Org.nr.: 925 584 878